Linnaplaneerimise ametil on uus juht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu tööle volikogu innamajanduskomisjoni esimehena on Anu Hallikul linnaplaneerimise kogemus olemas.
Tänu tööle volikogu innamajanduskomisjoni esimehena on Anu Hallikul linnaplaneerimise kogemus olemas. Foto: Toomas Huik

Eilsest asus Tallinna linnaplaneerimise ameti juhi kohal tööle Anu Hallik, kes oma sõnul kaalus pakkumist asuda sellesse vastuolulisse ametisse põhjalikult ja kerge südamega ei nõustunud.

Linnavalitsuse eelmise nädala istungil linnaplaneerimise ameti juhatajaks määratud Halliku sõnul tuli abilinnapea Taavi Aas­a pakkumine sellele kohale asuda talle paraja üllatusena.

Arhitekti haridust tal ei ole ja arhitektuuri valdkonnas orienteerumiseks oleks sellest kindlasti kasu. «Tegemist on aga siiski ameti juhi ehk administraatori, mitte peaarhitekti kohaga,» rääkis Hallik. «Päris uus ma selles valdkonnas ka ei ole, sest olen kaks aastat juhtinud linnavolikogu komisjoni, mis menetleb planeeringuid.»

Mõtles põhjalikult järele

Lisaks sellele on Hallik töötanud nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kui ka BLRT Grupis osakonnajuhatajana. «Seega on mul juhtimiskogemuski olemas,» ütles ta.

Enne lapsepuhkusele jäämist töötas Hallik Eesti ühe rikkama inimese Fjodor Bermani suurosalusega BLRT Grupi avalike suhete juhina. Ta oleks oma sõnul samale ametikohale hea meelega tagasi läinud, kuid uus väljakutse pakkus võimalust tegeleda ka natuke teiste valdkondadega.

Halliku sõnul mõtles ta päris põhjalikult järele, enne kui pakkumise vastu võttis, kuna tegemist on üpris keeruka, raske ja vastuolulise valdkonnaga. Väga palju talle aega mõtlemiseks ei antud. «Mõtlesin ise ja pidasin ka lähedastega nõu,» tõdes ta. «Ütleme siis nii, et väga kerge südamega ma seda otsust ei langetanud.»

Linnaplaneerimise ameti eelmine juhataja Toomas Õispuu läks kohtu alla, kuna oli endiselt vandeadvokaadilt Viktor Kaasikult saanud laenu, mida kohus käsitles pistisena.

Seda juhtumit kommenteerides mainis Hallik, et korruptsioon on taunitav ja see on eelkõige kinni inimese isiksuses. Vältida saab seda töö korraldamise ja asjakohase järelevalvega. Ta tõdes, et tegemist on valdkonnaga, kus liiguvad suured summad ning seetõttu võivadki inimestel tekkida mõtted, kuidas planeeringute menetlemist mõjutada.

Paremaks tegemise koht

«Kuna ma linnavolikogus olen nende teemadega tegelenud, siis tunnen, et see ala on mulle huvitav. Samas nägin selgelt, et on puudujääke,» ütles Hallik. «See on koht, kus saab reaalselt midagi paremuse poole pöörata.»

Näiteks detailplaneeringute menetlemist saaks kiirendada ja läbipaistvamaks muuta. Samuti oleks vaja menetlusse kaasata rohkem osalisi. See oli ka põhjus, miks ta oma sõnul oli nõus uue ametikoha vastu võtma.

Töötasust rääkides mainis Hallik, et BLRT Grupi ja linnaplaneerimise ameti juhataja palka võrreldes ta midagi ei kaota ega võida ka. Linnaametnikuna tööle asudes peab ta loomulikult loobuma linnavoliniku staatusest ja kaotab seetõttu komisjoni esimehe tasu.

Halliku asemel peaks linnavolikogu liikmeks saama Andrei Birov.

«Eks esimese asjana uues ametis pean end kõigega kohapeal kurssi viima,» kinnitas Hallik. «Ameti töötajatega olen juba põgusalt tuttavaks saanud, aga eks pean süvenema, millega keegi tegeleb, millised on nende mõtted ja mured.»

Arhitektid Anu Halliku uuest ametist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles