Aas: igast pistise küsimisest tuleb teatada politseile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks. Illustratiivne foto.
Altkäemaks. Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles telesaates «Aeg luubis» detailplaneeringute pistise eest menetlemist käsitlenud saatelõiku kommenteerides, et igast sellisest juhtumist tuleb kohe teatada.

«Kui kellelgi on andmeid pistisevõtmise kohta, tuleb sellest teavitada politseid, seda oleks tulnud teha ka ajakirjanikul, kui tal on selle kohta andmeid,» ütles Aas Raepressi vahendusel.

«Oleme detailplaneeringute menetlemise kiirendamiseks tööle pannud vastava infopunkti, ametis on igal linnaosal oma piirkonda hästi tundev arhitekt, kohe kui materjalid on valmis, kogunevad detailplaneeringuid analüüsivad komisjonid jne,» loetles Taavi Aas meetmeid, mis on viimase aasta jooksul sisse viidud detailplaneeringute kiiremaks menetlemiseks.

«Pistise pakkumine või ametnikepoolne pistise küsimine on seaduse rikkumised,» rõhutas abilinnapea.

Tema sõnul tuletati linnavalitsuse ametnikele veel kord meelde ametniku eetikat ja avaliku teenistuse eetikakoodeksit ning sedagi, et iga ametnik vastutab oma tegevuse eest ise.

«Loodan, et täpsem uurimine toob asjasse selguse ja uurimise all olevate ametnike süü kas tõestatakse või mõistetakse nad õigeks. Lõpliku otsuse teeb kohus ja seni pole kellelgi, sealhulgas ajakirjanikel, õigus kedagi süüdi mõista,» märkis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles