Jõhvi kaubanduskeskus on hädas asendusravi saavate narkosõltlastega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kinnitusel võib dimedrooli Venemaalt teatud kogustes sisse tuua ning ei ole keelatud selle tabletti andmast ka tuttavale, kel pea valutab.
Politsei kinnitusel võib dimedrooli Venemaalt teatud kogustes sisse tuua ning ei ole keelatud selle tabletti andmast ka tuttavale, kel pea valutab. Foto: Corbis / Scanpix

Grupp metadooni asendusravil olevaid narkomaane koguneb hommikuti Jõhvi kaubanduskeskusesse Tsentraal, kus tehakse ebaseadusliku tabletimüüja tulekuni aega parajaks.

Uimastisõltlaste viibimisest Tsentraali kaubanduskeskuses on külmade ilmade tulekuga saanud igapäevane vaatepilt, mis häirib nii külastajaid kui kaubanduskeskuse töötajaid, kes tunnevad regulaarselt kogunevat seltskonda juba nägupidi, kirjutab Põhjarannik.

Seal töötavad inimesed on olnud korduvalt tunnistajaks vaatepildile, kuidas ühe korpulentse noore naise ilmudes kogunevad uimastisõltlased tema ümber kui mesilasparv ning naisele pistetakse raha pihku, mõnikord ka ravimiretseptid, ning vastu saadakse mingi karbike.

Politsei andmetel ei müüda seal mitte narkootikume, vaid Venemaalt toodud ravimit dimedrool ning väljaande andmetel segavad narkomaanid seda asendusravikeskusest saadud metadooniga ning süstitavad veeni.

«Metadooni tarvitamine võtab narkomaanilt kire uimastite järele maha, kuid ei anna kaifi, mida dimedrooliga segatuna on võimalik saada,» rääkis Jõhvi hooldushaiglas korraldatava metadooni asendusravi osakonna vanemõde Ljubov Uljanova, kelle sõnul jõudsid keskusesse esimesed signaalid nende klientuuri ravimiärist Jõhvi südalinnas juba suvel.

Metadooni asendusravi keskuse sotsiaaltöötaja Heljo Tellingu sõnul pole Tsentraalis tegutsev tabletimüüja neile sugugi võõras, vaid tegemist on ise metadooniravil käiva naisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles