Priitahtlik pritsumees: vabatahtlikke ei saa sundida kedagi asendama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kukk.
Punane kukk. Foto: Lennart Rikk

Vabatahtlik tuletõrjuja Rait Killandi ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kuigi vabatahtlikud teevad oma tööd säravate silmadega, ei saa neid kutselisi päästjaid asendama sundida.

«Vabatahtlik komando on meeskond, kes on tekkinud vabast tahtest, teda ei saa sundida minna kedagi asendama,» rääkis Killandi. «Mingil juhul ei saa öelda, et meid võetakse ja pannakse kuhugi asemele ja veel vähem saab öelda, et tekitame kuhugi vabatahtliku  komando, see on täiesti välistatud.»

«Meile ei saa panna kohustust tekkida kusagile ja meile ei saa öelda, et peate olema järgmised kümme või kakskümmend aastat seal,» lisas ta ja rõhutas, et vabatahtlikud ei taha kutseliste päästjate tööd üle võtta.

Killandi sõnul motiveerivad vabatahtlikke eelkõige oma pere ja kogukonna kaitsmine, seejärel seltsielu teiste vabatahtlikega ning teistele valdadele appi mineku mõte on viimasel kohal.

Vabatahtlik tuletõrjuja rääkis, et paljud priitahtlikud päästjad on valmis vajadusel oma raha eest kutselistele päästjatele appi sõitma ning teevad oma tööd hea tujuga. «Seda sära seal silmas on väga palju,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles