Laar: suudame Rõuge vallaga kokku leppida

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseminister Mart Laari sõnul miinipildujate kui mürarikaste relvade kasutamisest loobuda ei saa, sest siis langeb väljaõppe tase.



Kui tõsiselt mõtlesite Nursis koosolekul öeldut, et kui harjutusvälja soovitud kujul ei tule, viiakse Kuperjanovi jalaväepataljon Võrust mujale? Kas selle kohta on olemas konkreetsed plaanid?

Plaani Kuperjanovi pataljoni ümberpaigutamiseks praegu pole. See oleks ka tõesti nii rumal kui ka sisuliselt lausa absurdne kava, millest kellelegi mingit kasu pole. Olen veendunud, et suudame Rõuge vallaga harjutusväljakute küsimuses kokku leppida.

Rõuge valla inimestel on hirm, et praegu räägitav ei jää kehtima ja tulevikus hakatakse Nursipalu laskevälja kasutama palju suuremas mahus kui ainult Kuperjanovi pataljoni väljaõppeks. Mida saate selles osas öelda?

Nursipalu laskevälja kahuritest või veel raskematest relvadest laskmiseks ei kasutata. Seda ei saaks kohe kuidagi teha, Nursipalu selleks ei sobi. Kui keegi kardab, et seda ühist arusaama rikutakse, siis on võimalus see kokkuleppes vallaga fikseerida.

Kas on mõeldav loobuda miinipildujate kasutamisest Nursipalus, kui need relvad tekitavad kõige enam vastuseisu?

Kahjuks pole see võimalik, sest jalaväepataljoni väljaõpe on tervik, seda pole võimalik mingiteks algosadeks lammutada, ilma et kaitseväelaste väljaõppe tase oluliselt langeks. Meie eesmärk pole üles ehitada mingit paraad­armeed, vaid reaalset võimet omav kaitsevägi. Vaid nii saame oma tuleviku suhtes kindlad olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles