Linnajuht kaebas tõrksa preestri peale metropoliidile

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Preester Andreas Põld.
Preester Andreas Põld. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Kuressaare abilinnapea Tiina Talvi küsis Eesti Apostlik-Õigeusu kiriku pealt metropoliit Stefanuselt konsultatsiooni korras, kas Kudjape kalmistul septembri lõpus avatud 1941. aasta Kuressaare massimõrva ohvrite mälestusristi tahvli õnnistamata jätmine oli õige tegu.

«Metropoliit Stefanus vastas minu saadetud töömeilile, kus ta mõistab hukka kõik totalitaarsed riigikorrad, avaldas kurbust viimasel ajal toimunu üle, toetas isa Andrease ettepanekut ning usub, et põhjalikum teave ristil on asja sisuliselt lahendanud ja rahu tagasi toodud,» lausus Meie Maale Kuressaare abilinnapea hariduse ja kultuuri alal Tiina Talvi.

Talvi sõnul pole linnavalitsus metropoliit Stefanusele ametlikku kirja saatnud, kuid ta pöördus meili teel seoses mälestusristi paigaldamise protseduuriga konsultatsiooni saamiseks.

Meie Maa andmetel oli kirja saatmise viis metropoliit Stefanust häirinud ning mingit eksimust ta mälestusristi tahvli õnnistamata jätmisel Kuressaare Püha Nikolai koguduse preestril isa Andreasel ei näinud.

Isa Andreas lausus, et ta vestles antud teemal metropoliit Stefanusega ning Pärnu ja Saare piiskopkonna piiskopi Aleksandriga, kes talle etteheiteid ei teinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles