Reporter.ee: Haavel püüdis kohtuprotsessist pääseda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel ja Vello Loit
Liis Haavel ja Vello Loit Foto: Mihkel Maripuu

Kelmuses süüdistatavad Liis Haavel ja Vello Loit astusid kohtusaali oma tavapärase bravuuriga. Liis Haavel üritas kohtuprotsessist pääseda, tuues põhjenduseks raseduse ja suhkruhaiguse.


«Suhkruhaige ja rase ei ole adekvaatne kohtus osalema,» rääkis Haavel, vahendas Reporter.ee.

Liis Haaveli sõnul kukkus ta madala suhkrutaseme tõttu kinnipidamisasutuses korduvalt kokku. Lisaks on arst Liis Haavelil veresoonte laienemise tõttu keelanud ühe koha peal istumise.

Arstitõendite alusel palus kaitsja Liis Haavelile arstlikku ekspertiisi. Kohus jättis selle taotluse aga rahuldamata, põhjendades, et rasedus pole haigus.

Täna uuriti kohtus Nõmmel Lepiku tänaval asuva maja kinkimisega seotud seiku. Kohtus tunnistusi andnud majaomaniku Valda Lehtre perekonnatuttava Enno Karbi sõnul langes vanaproua lihtsalt pettuse ohvriks.

Kuus aastat tagasi notariaalse tehingu sõlminud notar Jaan Hargi tunnistas kohtus, et kinkelepingu sõlmimisel tunnistasid mõlemad osapooled, et nad on sugulased. Lisaks andis Liis Haavel vanaprouale lubadusi, et ta hoolitseb tema eest.

Enno karbi tunnistuse järgi olevat Liis Haavel lähenenud vanaprouale jutuga, et tal on Kanadas rikas tädi, kes tahab Eestis vanu inimesi aidata.

78-aastane Valda, kellel pole sugulasi, põeb rinnavähki ja on ühest kõrvast kurt jäi kõike seda uskuma.

Tänaseks on selle maja kinkimise saaga leidnud positiive lahenduse. Tsiviilkohus tühistas kinkelepingu ja vanaproua sai oma maja tagasi.

Kokku süüdistatakse Liis Haavelit kümnes kelmuses, tema kaaslast Vello Loiti aga kolmes. Kannatanud on erandlikult kõik eakad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles