/nginx/o/2011/10/06/782032t1h62d6.jpg)
8 portsu
25 min
310 kcal
400 g väiksemavormilist pastat (penne vms, võid kasutada ka eelmisest päevast järele jäänud pastat)
200–300 g rohelisi ube (võivad olla ka külmutatud)
soovi korral 1 suurem punane paprika
pisem peotäis hakitud rohelist sibulat
1 pikk kurk
250 g kirsstomateid
4 sl seedermänni seemneid
1 pakk või karp meelepärast rohelist krõmpsu lehtsalatit
Kastmeks:
1 dl hakitud ürte (basiilik, petersell, murulauk)
0,5–0,75 dl oliiviõli
3 sl valge veini äädikat või õunaäädikat
2–3 tl täistera- või magusat sinepit
2 sl kohvikoort
Keeda pasta pakendil näidatud juhiste järgi. Viimase 3–5 minuti eel lisa oad. Seejärel nõruta nii pasta kui ka oad ning jahuta need. Kastmeks klopi kõik ained kaanega suletud purgis ühtlaseks. Sega kaste pasta ja ubade, paprikaribade, pooleks lõigatud kurgiviilude, poolitatud kirsstomatite, kuival pannil röstitud seemnete ja salatilehtedega.