ERR.ee: Kiisleri arvates tuleb ametnik või linnaosa vanem vallandada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär. Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri hinnangul peab varem kriminaalkorras karistatud Pirita linnaosa haldussekretär Mart Külvi ametist vabastama või vastasel juhul tuleb linnaosa vanem Tiit Terik vallandada.


«Linnaosa vanem on linnaasutuse juht ja kui ta seda ametnikku ei vabasta, siis ta lihtsalt rikub ise seadust,» ütles Kiisler, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Ja kui ta seda seaduse rikkumist ära ei lõpeta, siis on ainuke võimalus, et linnaosa vanema on ametisse nimetanud linnavalitsus ja sel juhul on loogiline, et linnaosa vanem tuleb vallandada,» lisas ta.

Pirita linnaosa vanem Tiit Teriku põhjendusel on nende kolme aastaga tekkinud Mart Külvil õiguslik ootus sellele, et kui teda viivitamatult ei vabastatud, siis nüüd kolm aastat hiljem ei oleks see enam põhjendatud.

Õigusnõunik Kunnar Kostna nõustamisel lisas Lepik, et tänases õigusruumis ei ole enam teoga kuriteoga. «Konkreetne paragrahv, mille järgi tema süüdi mõisteti, on dekriminaliseeritud,» märkis linnaosa vanem.

Maavanem Värner Lootsman saatis esitatud väite kontrolliks ja vajalike sisekontrolli meetmete rakendamiseks vastava märgukirja Tallinna linnapea Edgar Savisaarele, kuid märkis, et järelevalve teostamine pole tema võimuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles