Riigikogu võib keelata krediitkaardi kasutamise kaughasartmängudes

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaart.
Krediitkaart. Foto: SCANPIX

Eesti loto ja hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse esindajad soovitavad riigikogul asuda piirama võlgu mängimist.

Juba tuleval nädalal hakkab riigikogu arutama hasartmänguseaduse muudatusi, millega võidakse keelata krediitkaartide kasutamine kaughasartmängudes, kirjutas ERR Uudised.

Ettepanekut toetab ka hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse juhatuse liige Pille-Riin Kaare, kelle sõnul oleks õige, et krediitkaardiga ei saaks panuseid teha, sest see oleks üheks viisiks inimest kaitsta selle eest, et ta ei mängiks võlgu.

«Ega tegelikult täna või homme mitte midagi ei juhtugi, kui ta seda krediitkaardi raha kasutanud on, kui tuleb aeg seda summat tagasi maksta, siis muutub see problemaatiliseks,» sõnas ta.

Hasartmängude korraldajate liidu tegevjuht Tõnis Rüütel ütles, et ühegi hasartmängu korraldaja huvi pole klienti kõrvuni võlgadesse tirida, kuid krediitkaardi suhe on nagu igasugune teine lepinguline suhe, aga see on suhe krediidiasutuse ja tema kliendi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles