Pensionilisa saamine Tallinnas muutub lihtsamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Linnavolikogu muutis sotsiaaltoetuste maksmise korda Tallinnas nii, et pensionilisa taotlemiseks ei tule esitada avaldust enam igal aastal.


Linnavolikogu tegi vastavas määruses kaks muudatust, millega täpsustus toetuste saajate ring, teatas volikogu pressinõunik Ester Šank. Pensionilisa saab taotleda riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel vanadus- või töövõimetuspensioni saaja ning täisealine rahva- või toitjakaotuspensioni saaja.

Muutus ka avalduse esitamise kord: kui seni on pensionilisa saamiseks tulnud esitada avaldus igal aastal uuesti, siis alates järgmisest aastast peab avalduse esitama ainult toetuse esmasel taotlemisel või juhul, kui pensionilisa saamises on tekkinud vähemalt aastane vahe.

Kui pensionär on toetust saanud mitu aastat, aga 2011. aastal jättis avalduse esitamata, peab ta toetuse saamiseks esitama järgmisel aastal avalduse. Niisugune olukord võib tekkida näiteks siis, kui pensionär ei olnud rahvastikuregistri andmetel ajutiselt Tallinna elanik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles