Erki Korp: mobiilset noorsootööd on võimalik rakendada ka Nõmmel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor dr Walther Specht seminaril esinemas.
Professor dr Walther Specht seminaril esinemas. Foto: Nõmme Linnaosa valitsus

4.-5. oktoobrini toimus Tallinnas seminar «Mobiilne noorsootöö riskioludes elavate noortega», kus osales 85 noortega töötavat spetsialisti.


Teiste seas võttis seminarist osa ka Nõmme linnaosa vanem Erki Korp, kes varem töötas kümme aastat Tallinna Laste Turvakeskuse juhina. Seminari korraldas sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, teatas Nõmme linnaosavalitsus.

Korpi sõnul arutati seminaril mobiilse noorsootöö kui võimaliku töövormi rakendamist Eesti riskinoortele. «Arutelude käigus tuli välja, et Eesti suurust arvestades ei peaks koolitama kitsalt noorsootöötajaid, vaid väljaõpe peaks olema mitmekülgsem, sisaldades laiemalt ka sotsiaaltöö- ning õigusvaldkonna tundmist. Samuti tõstatus küsimus, kas noorsootööd sobib üldse tegema äsja ülikooli lõpetanud noor inimene või oleks siin vaja pigem elukogemust. Oluline on vaadata, et erinevate ministeeriumite välja töötatud noorsootööd puudutavad strateegiad haakuksid omavahel ning ka noor oleks nendesse kaasatud,» rääkis Korp.

Korpi hinnangul on mobiilset noorsootööd võimalik rakendada ka Nõmme linnaosas. «Pikemas perspektiivis näen kindlasti seda, et noortekeskused võiksid alluda otse linnaosavalitsusele. See võimaldaks linnaosa tasandil noorsootööd paremini organiseerida ning muudaks selle vahetumaks ja lihtsamaks,» lisas linnaosavanem.

Seminaril osales ka mobiilse noorsootöö rahvusvaheline juhtfiguur professor dr Walther Specht Saksamaalt. Täna külastab dr Specht Nõmme linnaosa valitsust ning tutvus Nõmmel tehtava lastekaitse- ja noorsootööga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles