Saadik tegi riigi raha eest endale reklaami

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Oma valimispiirkonna Tartu- ja Jõgevamaa koolidele ning lasteaedadele pihlakaistikuid kinkinud riigikogu saadik Aivar Kokk (IRL) viis istikute ostu tšeki pärast parlamendi raamatupidamisse ning kasseeris augusti esinduskuludena sisse 2126,20 eurot kuluhüvitist.

Tartu- ja Jõgevamaalt riigikokku valitud endine Jõgeva maavanem saatis oma valimispiirkonna koolidesse ja lasteaedadesse kooliaasta avaaktuseks 102 pihlakaistikut ja raamitud kaaskirja, lisaks tellis Kokk 3000 pastakat, mis asendavad visiitkaarti, ja 200 suveniirlõikelauda, kirjutab Õhtuleht.

Kambja Ignatsi Jaagu põhikooli huvijuht Toivo Ärtis kinnitab, et nendegi kooli toodi puu koos raamitud pöördumisega ja möönab, et kui koolilt oleks küsitud, siis ilmselt poleks pihlakaistik olnud see, mida kingiks oleks soovitud.

«Meil ju siinsamas kooli juures matkarajal kasvavad pihlakad, ma ei saanud algul üldse aru, mis puu ja milleks?» kommenteeris üks lasteaiaõpetaja.

Arvestades, mis piirkonna koolid kingisaajaks olid, võiks üldistades öelda, et ilmselt ei asu lähim pihlapuu ühestki õppeasutusest kaugemal kui 50 meetrit. «Miks mitte minna ja võtta sealt see mari, seeme,» arutles õpetaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles