Ühisteenused võitlevad piletikontrollimise pärast edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisteenuste kontrolörid kontrollisid ühissõidukeis pileteid kuni tänavu suveni.
Ühisteenuste kontrolörid kontrollisid ühissõidukeis pileteid kuni tänavu suveni. Foto: Tiina Kõrtsin/ SL Õhtuleht

AS Ühisteenused kaebavad edasi halduskohtu otsuse, millega jäeti Tallinna linnalt sisse nõudmata piletikontrolli õiguse kaotamise tõttu erafirmale tekkinud kahju.

AS-i Ühisteenused teenindusdirektor Kristi Hunt ütles, et ettevõte otsustas vaidlusega edasi minna. «Kui me praegu laseksime apellatsiooni aja mööda, siis loobuksime kogu sellest temaatikast, kas erasektor tõesti peab kandma vastutust seaduse muutmise eest.»

«Me soovime eelkõige meile tekitatud kahju hüvitamist. Sama teenust uuesti pakkuma hakata me enam ei saaks, sest nüüd on linnas selleks juba täiesti uued struktuurid tehtud,» sõnas Hunt.

Linn lõpetas kevadel Ühisteenustega sõlmitud piletikontrollimise lepingu, sest riigikohtu otsusega oli kehtetuks tunnistatud piletikontrolli eraõiguslikule isikule üleandmist võimaldavad ühistranspordiseaduse sätted. Ühisteenused vaidlustasid lepingu lõpetamise Tallinna halduskohtus leides, et neil on võimalik jätkata lepingu täitmist piiratud mahus.

Tallinna halduskohus jättis 9. detsembri otsusega ASi Ühisteenused kaebuse rahuldamata, asudes seisukohale, et lepingu lõpetamine ei riku Ühisteenuste ettevõtlusvabadust ja linna tegevus on seaduslik ja põhjendatud. Lisaks mõistis kohus Ühisteenustelt linna kasuks välja kakssada tuhat krooni kohtukulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles