Videolugu: Avatud talude päev viis maaomanikud riidu   (12)

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees kaitsmas oma maa õigusi.
Mees kaitsmas oma maa õigusi. Foto: Erik Prozes

Avatud talude päev pakkus täna inimestele põnevaid elamusi, küll aga tõi sündmus kaasa ka konflikti kahe maaomaniku vahel.

Kohalik mees võttis täna lõunal Postimehega ühendust põhjusel, et temale kuuluvat teed kasutavad avatud talude päeva külastajad tema nõusolekuta. Nimelt oli korraldatud Suureoja talu sissepääs läbi mehe kinnisasja ning mees pöördus selle takistamiseks politseisse, kuid sealt ta abi ei saanud.

Mees nimetab olukorda grupiviisiliseks sissetungiks, sest esitas vallavanemale enne ürituse toimumist kirjaliku pöördumise, kus palus avatud talude päeval naabri tallu sissesõiduks kasutada teisi võimalusi, välistades endale kuuluvat maad. Siiski toimus liiklemine tallu tema tee kaudu.

Suureoja talu peremees Kaido Põrk selgitab, et juurdepääs tema tallu on kooskõlastatud vallavanema ning naabritega ning eraldi kaebajalt luba küsima ei pea, sest teel ei ole ühtegi märki eravaldusest.

Mees lubas pöörduda avaldusega politseisse ning Põrk omakorda kohtusse.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles