Martin Mölder: Eesti poliitika nähtavad jõujooned suvises vaikelus

Martin Mölder
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Mölder
Martin Mölder Foto: Tiit Mõtus

EKRE jätkuvalt tõuseb, Isamaal on kõige lihtsam hääli võita ja Reform on kaotanud eelist, kirjutab politoloog Martin Mölder vaadeldes suvised erakondade reitinguid, kus valija tahe üha selgemini välja joonistub.

Kui jätta kõrvale üksikud diskussioonid mõne päevakorda kerkinud teema üle või mõne toetust kaotanud erakonna ennasthävitavad võbelused, siis on Eesti suvi parteipoliitiliselt vaikne. See tuulevaikus on hea hetk hindamaks meie parteide positsioone enne, kui valmiskampaania suve lõppedes taas korraliku hoo sisse saab.

Vaatamata sellele, et viimaste küsitlustulemuste järgi on pingerida aasta algusega võrreldes praktiliselt sama, on toimunud mõned olulised nihked. Suuremad trendid tulevad välja alles siis, kui vaatame erakondade toetuse arengut pikema aja vältel ning arvestame mitte ainult seda, kellele oma hääl antakse, vaid ka seda, kes võiksid olla valijate teised eelistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles