Politsei kogus kampaaniaga 83 relva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kuu aja jooksul toimunud üleriigilise relvade loovutamise kampaania käigus anti politseile teada 83 relvast, nende hulgas haruldasi relvi ei olnud.

Üle Eesti loovutatud relvade hulgas oli 72 püssi, kolm püstolit, kaks revolvrit, viis gaasirelva ja üks piiratud tsiviilkäibega pneumorelv, teatas politseiamet.

Koguti ka mitmeid relvaosi, ligi 3000 padrunit ja üheksa purki püssirohtu.

Haruldastest relvadest politseile sel aastal inimesed teada ei andnud, küll aga kogus Lõuna politseiprefektuur ligi 2500 padrunit, mille hulgas oli suure puukasti täis kinni roostetanud saksa vintpüssi padruneid ja kaks ämbritäit vene padruneid.

Saksa vintpüssi padrunid avastati Ülenurmelt ühe hoone renoveerimistööde käigus, vene padrunid aga on pärit Valgast. Nii saksa vintpüssi padrunid kui vene padrunid on halvas seisukorras ning arvatavasti Teise maailmasõja aegsed.

Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna ülemkomissari Margus Kotteri sõnul läks kampaania edukalt. «Iga aastaga on inimeste teadlikkus relvade ja relvaosade politseile teada andmisest kasvanud,» ütles Kotter.

«Plaanime ka järgmisel aastal samasugust kindla eesmärgiga kampaaniat korraldada, et peremeheta jäänud ja leitud relvadest või laskemoonast teavitataks politseid. Oluline on inimestele teadvustada, et nad ei pea ootama vastavat kampaaniat, vaid teavet relvade kohta ootab politsei 365 päeva aastas, et siis reageerida ja need politsei hoole alla võtta.»

Relvade loovutamise kampaania toimus sel aastal juba viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles