IRL-i noorteühendus ei raatsinud Res Publica nimest loobuda (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit valimispidu lokaalis Vein ja Vilde.
Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit valimispidu lokaalis Vein ja Vilde. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui Isamaa ja Res Publica liit otsustas oma nimest Res Publica välja heita, jättes erakonna nimeks lihtsalt Isamaa, siis IRL-i noorteühendus Res Publicast loobuda ei soovinud.

«Mõnesmõttes erakond läks tagasi juurte juurde ning nüüd ka noored,» kommenteeris Isamaa noorteühenduse ResPublica esimees Birgit Remiküll nimevahetust. Tema sõnul ei sobinud noorteühendusel jääda vana nimega, kui erakond juba nime vahetama hakkas. «IRL-i noored ei oma enam täna sama tähendust, mis nad mõned kuud tagasi omasid,» selgitas Remiküll.

Noorteühenduse esimehe sõnul tundus seega kõige loogilisema valikuna pöörduda nimevahetuse puhul ajaloo poole, kuna konservatiivsed noored väärtustavad Remikülla sõnul ajalugu. «Teatavasti võtsid Eestis esimesena kasutusele nime Res Publica 1989. aastal just parempoolselt mõtlevad noored inimesed, kes tegid siis noorteühenduse Res Publica ehk siis mõttekoja ja see on ka meie eesmärk täna,» selgitas Remiküll.

Noorpoliitiku sõnul ei ole Isamaa liigetel nende uue nime vastu midagi. «Loomulikult me rääkisime selle otsuse läbi ka erakonna liikmetega, kuna meie oleme endiselt osa erakonnast ja selle poliitikast,» lausus Remiküll. Ta lisas, et erakonna liikmete reaktsioonid olid üldiselt rahulikult, uuriti vaid, kas nad on enda jaoks ikka asja läbi mõelnud ja miks nad seda teevad.

«Ütlen kohe ära, et kõik meie noored, kes edasipidi valimistel kandideerivad, teevad seda kindlasti Isamaa nimekirjas, et see on vandenõuteoreetikute jaoks just,» kommenteeris Remiküll.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles