Galerii: laevakaitsjad harjutasid võitlust piraatidega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna harjutas laevakaitsemeeskond Naissaare lähistel eelseisvaks operatsiooniks Adeni lahel koostöös piirivalvega kaubalaeva kaitsmist piraatide rünnakute eest.

Kolmanda laevakaitsemeeskonna ülem leitnant Indrek Reinbach ütles, et tegemist on seni õpitu kontrollimisega, sest meeskonna väljaõpe hakkab lõpule jõudma, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Samas on leitnant Reinbachi sõnul neil veel aega oma oskusi lihvida.

«Jäin õppusega rahule, kuid meie väljaõpe ei ole veel päris läbi ja saame veel harjutada,» hindas leitnant Reinbach laevakaitsemeeskonna õppust kordaläinuks. «Meeskond on oma tegevust harjutanud nii sadamas kai ääres kui mereväe alustel merel.»

Laevakaitsemeeskonna valmisolekuharjutuse stsenaarium järgi viis mereväe miinijahtija EML Sakala meeskonna liikmed eskorditavat laeva mängiva piirivalvelaeva pardale. Seejärel tuli meeskonnal laeva kaitsta piraatide rünnakute eest.

Harjutusel mängisid kiirpaadiga ründavaid piraate viis politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri ametnikku, eskorditava kaubalaeva rollis oli piirivalvelaev PVL-107 Kõu koos meeskonnaga.

Harjutusel osales lisaks laevakaitsemeeskonna üheteistkümnele liikmele kaks hindajat mereväest ning viis vaatlejat politsei- ja piirivalveametist.

Operatsiooni Atalanta ülesanne on Maailma Toiduprogrammi (WFP) raames Somaaliasse toiduabi transportivate ning teiste Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel liikuvate aluste kaitsmine. Merevägi osaleb operatsioonil alates 2010. aasta teisest poolest. Teine laevakaitsemeeskond alustas teenistust 27. aprillil ja naaseb koju novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles