Liik: läänelikku demokraatiat enam Afganistanis näha ei loodeta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik.
Kadri Liik. Foto: Peeter Langovits

Lääneriigid on loobunud Afganistanis lääneliku demokraatia ülesehitamisest ning nüüd tahetakse ainult stabiilsust, ütles Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse vanemteadur Kadri Liik.

«Ma arvan, et lääneliku demokraatia ülesehitamisest selle sõna õiges tähenduses on juba ammu loobutud, kõik saavad aru, et Afganistan on hoopis teistsugune koht ja me ei tee Afganistanist Tallinnat, ükskõik mida me ette võtaksime,» rääkis Liik Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Liigi sõnul püütakse nüüd, kümme aastat pärast sissetungi Afganistani, ehitada seal üles stabiilset ühiskonda, mis ei kujutaks endast ohtu ümbritsevale maailmale ja suudaks enam-vähem funktsioneerida, peamine eesmärk on kindlustada kohalikele elanikele turvalisus ja mingid elementaarsed õigused.

«Me oleme seda latti juba madalamale lasknud./.../ Kui vanasti räägiti, et me toome teile demokraatiat, siis kohalikud ei saanud aru, mis see on ja milleks seda vaja on,» märkis Liik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles