Ringkäik piiririkkujate ja salakaubavedajate peateel

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullis piirivalvurid. Foto on illustratiivne.
Patrullis piirivalvurid. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Petseri linnast kirdesse jääv mõne kilomeetri pikkune lõik Eesti-Vene kontrolljoonel näib varahommikuses uduvines petlikult vaikne. Mõne meetri kaugusel võsas võib näha žestikuleerivaid Vene piirivalvureid, keda täna on piirijoonel tavapärasest rohkem. Järsku lõhestab koiduaegset tuulevaikust koera kiunumine ning Eesti piirivalvurid tõmbuvad puude varju.

Tõenäosus kohata Venemaalt Eestisse hiilivaid illegaalseid piiriületajaid on sellel piirilõigul kõige suurem. Nädal tagasi tulid just siitkaudu Eestisse kaks seltskonda Bangladeshist ja Pakistanist pärit põgenikke ning ka varem on Petseri-lähedased metsad olnud koht, kust tehakse illegaalne hüpe Euroopasse.

Teisalt on tõenäosus tabada Venemaalt tulevad inimesed just nõnda, rinnutsi vastu idanaabrit seistes, üsna väike, kuigi mitte täiesti olematu. Saamaks aimu, mis sellel kriitilise tähtsusega piirilõigul sünnib, tegi Lõuna-Eesti Postimees teisipäeva varahommikul kaasa patrullkäigu kohta, kus igal piiripostil on oma kriminaalsete sündmuste ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles