Ossinovski: poliitikute väsimine ja vahetumine on loomulik (123)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esisots Jevgeni Ossinovski ei puhka, isegi intervjuu andis ta teel ühelt koosolekult teisele erakonna peakorterisse Tallinnas Toompea lossi vastas Lindamäel.
Esisots Jevgeni Ossinovski ei puhka, isegi intervjuu andis ta teel ühelt koosolekult teisele erakonna peakorterisse Tallinnas Toompea lossi vastas Lindamäel. Foto: Joakim Klementi

Südasuvise kuumuse harjal kerkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna sisemine pinge lühikeseks ajaks keemistemperatuuri lähedale. Parteijuht Jevgeni Ossinovski sõnul on olukord siiski kontrolli all ning sotsid on seadnud eesmärgiks saada märtsivalimistel neljandiku võrra toetajaid juurde ja kasvatada parlamendiesindust praeguselt 15 liikmelt 20-le.

Millised on need kolm sotside märgilist lubadust valijale, mida mida keegi ei saaks kaaperdada ja mis oleksid selged?

Sellele küsimusele ei saa lühidalt vastata, see on olemuslikult vale. Populistlikus poliitikas peaks lubama kõrgemaid pensione, kõrgemaid palku, suuremaid toetusi ja madalamaid makse. Tegelikult ei ole see mõistlik, sest see ajaks riigi pankrotti. Eesti inimesed ei ole ka nii rumalad, et nad selliste poliitiliste lubaduste poolt hääletaksid. Küsimus on selles, kas inimene tunneb, et erakonna väärtused ja põhimõtted ühtivad võimalikult palju tema huvidega.

Kommentaarid (123)
Copy
Tagasi üles