Ivo Linna Mati Talvikust: temaga oli pagana hea rääkida

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teletegija Mati Talvik.
Teletegija Mati Talvik. Foto: Priit Simson/Postimees

«Temaga oli pagana huvitav juttu rääkida,» meenutab muusik Ivo Linna legendaarset telemeest Mati Talvikut, kellega nende teed ristusid esimest korda 50 aastat tagasi Tartus. 

Linna sõnas, et tema kõige kallim mälestus Talvikust pärineb 1967. aastast, kui nad Tartus tutvusid. «Mati kõrval oli režissöör Leo Karpin, keda ka enam ei ole. Nad käisid kuulamas, kuidas ma esinesin ja kutsusid mind televisiooni. See kõik oli nüüd juba 50 aastat tagasi,» rääkis Linna ja lisas, et on nende pikkade aastate eest Talvikule haruldaselt tänulik. 

Eriti just 1970. ja 1980. aastatel oli Linna sõnul neil televisioonis väga palju koostööd. Tihtipeale juhtuski nii, et Karpin oli režissöör, Talvik toimetaja ja Linna käis eri koosseisudega igasugustes saadetes esinemas. 

«Meenutan Matit selleski mõttes väga suure tänuga, et temaga oli pagana huvitav juttu rääkida. Ta oli äärmiselt erudeeritud ajakirjanik. Ükskõik, mida sa võisid ta käest küsida, Mati esitas selle kohta oma seisukoha,» sõnas Linna ja lisas, et nende kohtumised on kõik alati olnud väga eredad. «Neist ühte välja tuua on praktiliselt võimatu.»

Viimati kohtusid Linna ja Talvik paar kuud tagasi. «Väga soe ja südamlik oli see, aga oli selge, et ta tervis on läbi ning seal keegi võltsoptimismi üles ei näidanud,» ütles Linna. 

Talviku puhul imetles Linna oma sõnul sedagi, et hoolimata kehvast tervisest tegi ta põhjalikult ja tõsiselt «Ajavagude» sarja edasi. «Kõlab võib-olla õõnsalt, aga ma arvan, et lahkus Eesti televisiooniajaloo ikoonilisemaid isikuid,» ütles Linna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles