Reet Linna: Mati Talvik oli minu õpetaja

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Talvik ja Reet Linna.
Mati Talvik ja Reet Linna. Foto: Marina Puškar

Mati Talviku pikaaegne kolleeg Reet Linna peab legendaarset telemeest oma õpetajaks ega taha tema lahkumisega leppida. 

«Ma ei taha sellega leppida, et teda ei ole enam,» tunnistas Linna Postimehele ja lisas, et nad olid Talvikuga kahekesi kõikide kanalite kõige vanemad ajakirjanikud. «Nüüd olen mina üksinda jäänud.»

Linna sõnul oli Talvik alati rõõmsameelne ja heatujuline ega öelnud kunagi kellelegi halvasti. Ka siis, kui ta sulle märkuse tegi, lisas Linna. 

«Me olime ühe koridori peal. Minu juurde tulles ütles ta toimetuse ukse peal «Tere, tüdruk!» ja siis rääkis emotsioonidest ja muljetest kas mõnest oma saatest või millestki, mida mina olin teinud,» kirjeldas Linna. «Kui ta midagi ütles, siis tegi ta seda heatahtlikult ja andis nõu.»

«Ma pean teda oma õpetajaks läbi kõikide aegade,» tunnistas Linna ja lisas, et tema ja Talviku koostöö algas väga ammu. «Kahju, et üks Juhan Peegli legendaarne ajakirjanik on taaskord läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles