Riik meelitab stardirahaga noori õpetajaid ka Tallinna ja Tartu koolidesse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolid otsivad tikutulega klassi ees seisjaid.
Koolid otsivad tikutulega klassi ees seisjaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta alguses vastu võetud seaduse järgi saavad nüüd ligi 13 000 euro suurust lähtetoetust taotleda ka Tartus ja Tallinnas värskelt tööle hakanud õpetajad, lisaks laienes toetus ka tugispetsialistidele.

«Noori õpetajaid ja tugispetsialiste on oodatud igale poole tööle, seega me ei näinud enam vajadust piirata seda ainult väljaspool linna olevate piirkondadega,» selgitas haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ERRile.

Uus lähtetoetuse seadus on külvanud viimasel poolaastal ka segadust. Eesti Haridustöötajate Liidu andmetel jäi mitu noort õpetajat sel aastal lähtetoetusest ilma juriidiliste tõlgenduste tõttu, kuna eri õigusnormides olid erinevad taotlemise lõppkuupäevad.

Ministeeriumi asekantsleri Mart Laidmetsa kinnitusel vaadatakse kõik tähtaja ületanud taotlused uuesti üle.

Lähtetoetust makstakse alates 2008. aastast. Tänavu on õpetaja lähtetoetuse suuruseks 12 783 eurot.  Toetussumma makstakse taotlejale välja kolmes osas.

Lähtetoetuse taotlemisega võtab õpetaja või tugispetsialist endale kohustuse töötada oma ametikohal vastavalt nõuetele viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles