Jõhvi vallavolikogu esimees hakkab saama kopsakat palka (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Jõhvi vallavolikogu valis neljapäeval 12 poolthäälega oma uueks esimeheks endise vallavanema Eduard Easti, tema vastu kandideerinud Aivar Surva sai kuus häält, kirjutab Põhjarannik.

Volikogu aseesimeheks valiti endine vallavanem Aleksei Naumkin, kelle poolt hääletas 21 kohalolnud saadikust 18. 

Easti enda ette valmistatud ja eile vastu võetud põhimääruse parandused näevad ette, et volikogu esimehe koht muutub nüüd palgaliseks, varem oli 700 euro suurune hüvitis, ning töötasuks hakkab olema 2500 eurot. Samuti tõsteti volikogu lihtliikmete, komisjonide esimeeste ning volikogu aseesimehe hüvitisi. Kõik need seoti valitsuse kehtestatud miinimumpalgaga: lihtliikmel 45, komisjoni esimehel 90 ning volikogu aseesimehel 100 protsenti miinimumpalgast, mis tähendab, et volikogu kindlustas endale iga-aastased hüvitise tõusud, ilma et seda eraldi hääletama peaks. Praegu on alampalk 500 eurot.

Eduard East ütles, et vajalik raha hüvitiste tõstmiseks ning volikogu esimehe palgaks on eelarvest leitav, kuid konkreetset allikat ei maininud, öeldes, et “see on lahendatav lisaeelarvega.

Opositsioon aga arvestas kokku, et kui seniseid hüvitisi arvestades oleks see kulu aasta lõpuni veidi üle 9000 euro, siis nüüd kulub sellele viie kuu jooksul enam kui 52 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles