Maria Alajõe hakkab juhtima Eesti Teadusagentuuri Brüsseli bürood (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe.
Maria Alajõe. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu kantselei endine direktor, praegu Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtluskeskuse Mektory direktor Maria Alajõe asub selle aasta sügisest tööle Eesti Teadusagentuuri Brüsseli kontaktbüroo juhina.

Büroo tegevuse eesmärk on suurendada Eesti mõju Euroopa Liidu kõrgharidus- ja teaduspoliitika kujundamisel. Tallinna tehnikaülikooli teatel Maria Alajõe asub uues ametis tööle septembrist.

Riigikogu kantselei juhi kohalt lahkus Maria Alajõe mullu juulis ning Mektory juhina asus ta tööle augustis.

Maria Alajõe oli aastatel 2012-2017 riigikogu kantselei direktor. Ta kandideeris sellele kohale ka uueks viieaastaseks ametiajaks kuid ei osutunud sellele kohale tagasi valituks.

Enne seda oli ta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige, kus sattus mullu sügisel avalikkuse tähelepanu alla, kui EAS küsis presidendiametist lahkunud Toomas Hendrik Ilveselt Ärma talu haldavale firmale OÜ Ermamaa eraldatud toetusest tagasi vaid 10 protsenti ehk 19 039 eurot.

Varem juhtis Alajõe majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturuosakonda ning oli mitme riigile kuuluva äriühingu nõukogu liige. Ta on kuulunud ka Euroopa Kemikaaliameti haldusnõukokku.

Alajõe lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli majandusmagistrina 1996. aastal, tal on ka bakalaureuse- ja magistrikraad õigusteaduses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles