Äpardunud marihuaanaärikaid võib oodata karm karistus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: SCANPIX

Prokurör nõudis Harju maakohtus Hollandist suurt kogust marihuaanat Eestisse smugeldada püüdnud meestele pikka vangistust.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo nõudis Ander Sagadile koos tema varasema kandmata karistusega kokku üheksa aasta, nelja kuu ja 18 päeva pikkust vangistust ning Raul Reinsalule kaheksa-aastast vanglakaristust, vahendab ERR Uudised.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi korraldasid mehed mullu kevadel suures koguses marihuaana smugeldamist Hollandist Eestisse, nende advokaadid aga leidsid, et kaitsealuste süü pole tõendatud ning nad tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista.

Süüdistuse kohaselt värbasid nad kulleriks Aivari, kes toimetas oma sõidukisse peidetuna Hollandist Eestisse üle 3,9 kilo marihuaanat, kuid Saksamaal pidasid tolliametnikud Aivari kontrolliks kinni ning tema autost leiti ja võeti ära 58 kilepakendit kokku 3940,3 grammi marihuaanaga.

Aivari mõistis Saksamaa Nordhorni kriminaalkohus narkoveo eest vangi mullu augustis, tema «tööandjad» astusid kohtu ette aga Eestis ja nende suhtes langetatakse otsus 3. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles