Kiriku korjanduskarp langes taas varga ohvriks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Saaremaal Pihtlas asuva Püha kiriku korjanduskarp langes viimase kahe aasta jooksul juba neljandat korda varguse ohvriks, kuid plehkupannud varast ei õnnestunud tabada isegi politseikoeraga.

«Täiesti mõistuseta inimene, kes sellist asja tuleb tegema, talle pole miski püha,» ütles Meie Maale Püha kiriku koguduse juhatuse esimees Matti Mägi. Seekordne vargus leidis aset ülemöödunud nädalal, kui õues olnud kiriku perenaine märkas võõrast, 30ndates eluaastates läbi Püha küla tulnud meest kirikusse sisenemas. Kui kirikurahvas meest pühakotta otsima läks, polnud võõrast esialgu näha, kuna ta oli end ära peitnud.

«Kui abiline teda märkas, pistis mees jooksu. Korjanduskarbi kaks lukku oli ta kaasas olnud raudkangiga lahti murdnud ning annetusraha ära võtnud,» rääkis Mägi

Katsed plehkupannud võõrast kätte saada ei kandnud vilja. Kohalekutsutud politsei tõi kaasa jälituskoera, loom võttis varga jälje üles, kuid Sutu külas jäljed kadusid.

Kahjusumma suurust ei ole teada, samas arvas Mägi, et väga suur see olla ei tohiks, sest alles kaks nädalat tagasi korjanduskarpi tühjendati ja väga palju annetusraha polnud sinna ilmselt kogunenud.

Viimati oli Püha kogudus varastega kimpus kaks aastat tagasi suvel, kui kohalikud noormehed korduvalt korjanduskarbist matti võtsid. Noormehed jäid vahele pärast seda, kui koguduse liikmed nad rahatähtede märgistamisega lõksu püüdsid. Vargad läksid märgistatud rahatähtedega kohalikku poodi maksma ja jäid vahele, kuna poemüüjat oldi eelnevalt märgistatud rahast informeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles