Merekonteineris kaupa kinnitanud mees hukkus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile hommikul hukkus Harjumaal Maardus töömees, kes merekonteineris kaupa kinnitades jäi metallkonstruktsiooni ja seina vahele.

Eile kell 9.30 said Muuga komando päästjad väljakutse Maardusse Saha-Loo teele, kus seal asuva ettevõtte territooriumil jäi meesterahvas töökohustusi täites merekonteinerist vajunud metallkonstruktsioonide ja seina vahele kinni, teatas päästeamet.

Tööinspektsiooni teatel hukkus laadija, kes kinnitas merekonteineris kaupa. «Suure merekonteineri sees toestasid ja kinnitasid töölised väiksemat metallist konteinerit, mis hakkas liikuma, vajus ümber ja kannatanule peale,» selgitas juhtumit uuriv Tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ao Riips.

Osaühingu Alekon Cargo tööline, 40aastane mees hukkus kohapeal. Teine laadija, kes püüdis oma kolleegi aidata, sai jalaluumurru ning viidi haiglasse.

Tööõnnetus juhtus osaühingu Alekon Cargo tollilao territooriumil. Tööinspektsioonis ei ole varem registreeritud osaühingus Alekon Cargo toimunud tööõnnetusi. Politsei alustas surmajuhtumi kohta kriminaalmenetluse.

Tööinspektsiooni andmetel on käesoleval aastal toimunud 2638 tööõnnetust, millest 547 on rasked ning 13 on lõppenud surmaga. Surmaga lõppenud tööõnnetusi on registreeritud aina vähem: 2010.aastal oli neid 17, 2009.aastal 19, 2008.aastal 21.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles