Kaitsevägi: kõik üksused on rahvaga koostööks avatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad käisid Liivamäe lasteaias lastega koos õppimas ja mängimas.
Ajateenijad käisid Liivamäe lasteaias lastega koos õppimas ja mängimas. Foto: Mihkel Maripuu

Kõik kaitseväe üksused tulevad soovijatele vastu, et tutvustada sõdurielu ja suurendada mõistmist, mida tähendab kaitsevägi riigi jaoks, sõnas kaitseväe peastaabis tsiviil- ja militaarkoostöö eest vastutav kapten Viljar Kurg.

«Erinevate kaitseväe allüksustele ja kaitseväe jaoks tervikuna on koostöö kohaliku kogukonnaga, sealjuures koolide ja lasteaedadega oluline,» sõnas Kurg.

«Nii on erinevad kaitseväe üksused ja asutused leidnud mooduse, kuidas enda ja terve kaitseväe tegemisi nii lastele kui ka täiskasvanutele tutvustada. Olgu selleks siis erinevate koolide külastused, lahtiste uste päevad väeosas või riigikaitseõpetuse tundide andmine koolides, aga ka näiteks koostöös teiste jõuametitega korraldatav heategevuslik ettevõtmine Kõikide Laste Isadepäev,».

Näiteks tõi ta Tallinnas asuva vahipataljoni, mida külastab igal kuul paar kooli ja lasteaeda. Samuti külastavad kaitseväelased ise koole ja lasteaedu.

Tartus asuv Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgem Sõjakool korraldab regulaarselt lahtiste uste päevi, aga võimalusel võtab külalisi vastu ka muul ajal. «Ka teised kaitseväe üksused tulevad võimalusel soovijatele vastu, et tutvustada kaitseväge, sõdurielu ja varustust,» kinnitas ta.

Kurg ütles, et kaitseväelased on alati võimalusel kogukonnaga sidemeid tihendanud ja tuleb tunnustada neid kaitseväelasi, kes oma põhitöö kõrvalt leiavad soovi ja aega tegeleda laste ja noortega.

«Mida rohkem kohaliku kogukonnaga läbi käiakse, seda suurem on mõistmine ja teadmised, mida kaitsevägi oma riigi jaoks tähendab,» leidis ta.

«Kaitseväelaste erinevad koostöö vormid kohaliku kogukonnaga ei selgita neile ainult kaitseväe olemust ja tegemisi, vaid annavad juurde üldisemat mõistmist oma riigist. Praegused lapsed ja noored on tulevikus need, kellele toetub meie riigikaitse. Erinevad külaskäigud aitavad näiteks tulevastel ajateenijatel mõista, et nende panus oma riigi kaitsmisesse on oluline,» tähtsustas ta sellist tegevust.

Postimees käis täna Liivamäe lasteaias vaatamas, kuidas ajateenijad tutvustasid lastele rividrilli ja mängisid nendega koos, et kasvatada neis austust riigikaitse vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles