Täiskasvanuid ootavad koolitused

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu.

Selle nädala lõpuni kestab üle Eesti kõigile täiskasvanud õppijatele mõeldud nädal, üritusi-koolitusi jagub aga novembrikuu alguses­segi.



Kõige rohkem pakutakse huvilistele arvutikoolitusi, sest ürituse koordineerija Astrid Halliku sõnul on just need kõige soovitumad. Näiteks linnaraamatukogu korraldabki suure osa koolitusi just täiskasvanud õppija nädalal.

Veel on väga oodatud ja populaarsed kõikvõimalikud sugupuu-uuringute kursused.

Saab maitse suhu

Täiskasvanud õppija nädal on Halliku sõnul just selleks, et need, kes muidu ehk kardavad tasulisele koolitusele minna, saaksid maitse suhu – näeksid, kuidas asjad käivad, ning koguksid edaspidiseks julgust.

Sel eesmärgil tehakse juba teist aastat õpivarjupäevi – tasuliste kursuste korraldajad lubavad mõned õpilased koolitusele vaatama, mida tehakse. Nii saab varjutama minna näiteks 26. oktoobril Eesti rahvapärimuse kooli, kus räägitakse folkloorist, mardi- ja kadripäevakommetest ning paljust muust.

Tõsi, kohti on seal ja teistel õpivarjukursustel niisama vaatajatele pakkuda vaid üks-kaks, nii et uudistama pääsevad kiiremad.

Kütmine ja liiklusseadus

Lisaks muudele koolitustele tuleb ka koolitusdessant, mille puhul olid eile loengud Puhjas ja Kongutas ning täna räägib korstnapühkija Koit Koppel (pildil) kell 13.30–14.30 Elvas. Teemad on sügisele sobilikud: kuidas ja millega kütta, et kolde eluiga oleks võimalikult pikk ning toas soe.

Kuigi suurem osa üritusi lõpeb selle nädalaga, kestavad näiteks oktoobri lõpuni maanteeameti loengud uue liiklusseaduse teemal liiklusohutuse seisukohast.

Loenguid saab kuulata Mellistes, Kõrvekülas, Ilmatsalus ja Rannus, täpse ajakava leiab www.andras.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles