Vakra: solvamine tuleb lõpetada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakondlane Rainer Vakra kiitis president Toomas Hendrik Ilvese tänases ametisse tagasi astumise kõnes öeldud mõtet, et väikeses Eestis pole tark teisi solvata.

«President Ilvese kõne puhul oli heameel kuulda, et ta rõhutas oma kõnes - solvamine ja halvastiütlemine tuleb lõpetada,» kommenteeris Vakra Postimees.ee’le.

«Olen täielikult nõus, et Eesti on liiga väike, et omavahel rusikatega vehkida ja üksteisele pahatahtlikke silte kleepida.»

Tema sõnul on ka riigikogul endal selles osas arenguruumi. «Kahjuks võib seda täheldada ka igapäevases riigikogutöös, kus valitsuse jõujoonest erinevate arvamuste puhul ei laskuta mitte arutellu, vaid rünnatakse hoopis isikut.»

Vakra ennustas, et eks ühiskond areneb ning seeläbi muutub nii töös kui igapäevaselt suhtumine oma kaasmaalastesse paremaks.

«Meie, Eesti kodanikud, peame igaüks mõistma, et oleme üks meeskond ja vaid õlg-õla kõrval suudame olla jätkusuutlikud. Need on õpetussõnad, mida iga eestlane peaks hommikul tõustes peeglisse vaadates endale ütlema.»

Vakra väitis aga, et ta ei nõustu Ilvese seisukohaga, et Euroopat ja Kreekat tuleb Eestil rahaliselt aidata.

«Antud juhul põhineb rahaliit valedel alustel. Euroalas on riike, kes on teadlikult rikkunud varem kokkulepitud mängureegleid. Tugeva rahaliidu eelduseks on ühtsed poliitilised otsused ja ühtne jõuline majanduspoliitika, mis oleks selge suund Euroopa Ühendriikidele,» rääkis Vakra.

«Kuna mina Euroopa Ühendriike ei poolda, siis sellistes tingimustes ei pea ma mõistlikuks anda 2 miljardi euro suurune garantii ehk kolmandik riigi eelarvest, et osta juurde aega ehk lootust, et äkki midagi muutub.»

«Kui president Ilves ütles, et aidates teisi, aitame ka ennast, siis mina usun, et vägisi ei saa kedagi ujuma õpetada, kui nad seda ise ei soovi,» kõneles keskerakondlane. «See on põhimõtteline otsus, et ei ole mõistlik võtta kohustusi, mille võimalikul rakendumisel oleme hoopis ise abivajajad.»

See, et president lubas vastu seista populismile ühiskonnas, on Vakra hinnangul selge sõnum kõikidele rahvaliikumistele ja erakondadele.

«Kindlasti on ka meil põhjust olla enesekriitiline ja võimalus teha asju tulevikus teisiti.»

President Toomas Hendrik Ilves andis täna riigikogu ees oma teise ametiaja vande.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles