ERR.ee: Eesti Draamateatri hoone rekonstrueerimine on lõpusirgel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateater.
Draamateater. Foto: Peeter Langovits

Eesti Draamateatri ajaloolise hoone rekonstrueerimine jõudis lõpusirgele ja juba täna õhtul on näitekunsti päralt teatri suur saal.


Teatri suuremahulise renoveerimisprojekti lõpuetapp hõlmas lavatagust hooneosa, mistõttu statsionaari saalid olid üle poole aasta suletud, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

Eesti Draamateater oma suure saali avamist eraldi afišeerinud ei ole, ometi on nende jaoks tegu olulise sündmusega.

«Muidugi on see suur sündmus, et me saime oma majja tagasi, sest mida pikem on paus, seda vähemaks jääb neid jalgu, kes siia majja tulevad, nad unustavad lihtsalt ära,» ütles Eesti Draamateatri juht Rein Oja.

Publiku jaoks algavad muutused juba kassast, selle uus asukoht on ruumikam ja avardas ümber paiknedes nii ka peasissekäigu juures olevat fuajeed.

Sisekujunduse autori Mari Kurismaa nägemuse järgi on renoveeritud töökojad, kabinetid ja puhkeruumid, näitlejate garderoobid, kus on nüüdseks olemas ka näiteks pildiline side lavaga.

Sisustustööd majas jätkuvad, nii pole mänguvalmis veel teatri black-box'i tüüpi väike saal, kus puudub valgustehnika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles