Tondiraba tunneli invalift seisab luku ja võre taga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Invalift on puuris ja puuril tabalukk ees.
Invalift on puuris ja puuril tabalukk ees. Foto: Liis Treimann

26. septembril suure pidulikkusega avatud Tondiraba jalakäijate tunneli invaliftil on võre ümber ja lukk ees, mistõttu pole võimalik seda kasutada.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel selgitas, et põhimõtteliselt peab tunneli invalift päeval ikka lahti olema ning ainult ööseks pannakse lifti ümbrisev võre lukku, et vandaalitsemist ära hoida. Praegu on aga lift ka päeval lukus, sest oodatakse teise samasuguse lifti saabumist ja ülespanekut.

Koppel lisas, et valmistajatehas tarnis tunneli teise otsa jaoks invalifti, mis sinna päriselt ei sobinud, mistõttu on veninud ka selle paigaldamine. Täna peaks siiski kõik vajalikud detailid kohale saabuma ning siis on juba paari päeva küsimus, millal ka teine lift paika pannakse.

Tondiraba tunneli avamisel oli juttu sellest, et niisugune invalift on välistingimustes Eestis päris unikaalne asi, ainult Tartus töötab üks samasugune. Siis mainisid kommunaalameti töötajad ka seda, et enne teise lifti paigaldamist on vaja esimest testida ja proovida, et võimalikud puudused välja tuleksid.

Mõlemal pool Laagna teed asuvaid kaubanduskeskusi ühendava Tondiraba jalakäijate tunneli renoveerimine läks kokku maksma 650 000 eurot. Läbikäik on avatud hommikul kella kaheksast õhtul kella üheteistkümneni. Ööseks suletakse tunnel turvavõrega. Paigaldatud on ka turvakaamerad, mille signaal läheb otse muposse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles