Väidetavad juveelivargad astuvad kohtu ette

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi juveelipood pärast vargust.
Jõhvi juveelipood pärast vargust. Foto: Politsei

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 33-aastast meest selle aasta alguses Jõhvis aset leidnud juveelivarguses, 23-aastast naist ja 21-aastast meest aga sellele kaasaaitamises.



Tänavu kolmanda juuni öösel tungisid kurjategijad mitmekesi Jõhvi kaubanduskeskusse Jewe, kus nad murdsid lahti kahe juveelipoe uksed ning võtsid lahkudes endaga kaasa üle kahe ja poole miljoni krooni väärtuses erinevaid kuld- ja hõbeehteid ning käekelli, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Samal ajal olid nende kaasosalised väljas valves ja olid valmis vajadusel sees tegutsejaid abistama.

«Juhtunu uurimise ajal sai selgeks, et tegemist oli pikalt etteplaneeritud ja detailideni läbimõeldud kuriteoga, sellele viitab asjaolu, et juba kuid enne sündmuse toimumist, koguti teo toimepanijate poolt informatsiooni hoone valveseadmete kohta ning samuti otsiti vahendeid kuriteo toimepanemiseks,» ütles Viru ringkonnaprokurör Irina Karo.

Ühele süüdistatavale jõuti jälile juba selle aasta 14. juunil. Tema käest saadi kätte ka osa varastatud asjadest. Kaks päeva hiljem võeti mees kohtueelse uurimise ajaks vahi alla.

Kuriteole kaasaaidanutele jõuti jälile samuti juunis.

Varguse toimepanemises süüdistatavat on varem kohtulikult karistatud ka varavastaste kuritegude eest, kaasaaitamises süüdistatavad isikuid ei ole varem kriminaalkorras karistatud.

33-aastane mees sai süüdistuse valdaja tahte vastaselt võõrasse hoonesse ebaseaduslikus tungimises  ja võõra vallasasja äravõtmises selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil.

23-aastast naist süüdistatakse füüsilise kaasabi osutamises varguse ajal ning 21-aastast meest süüdistatakse füüsilise kaasabi osutamises võõrasse hoonesse ebaseaduslikule tungimises, füüsilise kaasabi osutamises varguse ajal

Lisaks sellele süüdistatakse teda varguses, mille ta pani toime selle aasta alguses, kui ta vaba juurdepääsu teel varastas oma töökaaslase pangakaardi, millelt võttis raha.

Kriminaalasja hakatakse arutama Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumajas üldmenetluse korras.

Samal teema loe «Jõhvis varastati kolme miljoni eest juveelitooteid», «Võimalik Jõhvi juveelivaras tabati».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles