Linn annab Stahlile aia lammutamiseks aega 2-3 kuud

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Stahli kodu Kadriorus.
Indrek Stahli kodu Kadriorus. Foto: Liis Treimann

Tallinna ehitusjärelevalve kavatseb Kadrioru pargi territooriumile ekslikult aia ehitanud ärimees Indrek Stahlile anda aia lammutamiseks aega 2-3 kuud.

Linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier ütles, et Stahlile antakse mõistlik tähtaeg aia lammutamiseks ning kui ta seda ei tee, siis määratakse sunniraha.

Samas märkis ta, et Stahl lükkas nädalal alguses toimuma pidanud kohtumise teenistuse inspektoriga edasi, mistõttu ettekirjutust pole ärimehele veel tehtud ning täpset tähtaega pole määratud. Seieri sõnul on taoliste juhtumite puhul reeglina antud lammutamise tähtajaks 2-3 kuud.

Aadressil Narva mnt 112a asuv Stahli aed tungib kolmnurksena kuni kümne meetri sügavusele Kadrioru parki, haugates maa-ameti hinnangul ligi paarsada ruutmeetrit pargi maad. Tegelikult peaks aed jooksma sirgjoones ehk nii nagu ka Stahli krundi piir.

Samas ehitas Stahl aia sinna, kus oli varem aastakümneid olnud ka vana aed. Nüüd tahab aga linn alustada aia vahetus läheduses oleva kirdetiigi ümberkujundamist ning Stahli aed jääb ehitusele ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles