/nginx/o/2011/10/12/788764t1hcf06.jpg)
4 portsu
30 min
290 kcal
4 õhukest viilu veisefileed (4 x 150 g)
soola ja musta pipart
0,5 tl hakitud rosmariini
400 g rohelisi ube (võib ka külmutatud)
1/3 dl oliiviõli või 2 sl oliiviõli ja 2 sl võid
4 rammusat küüslauguküünt
25 g + 50 g riivitud juustu (pecorino või parmesan)
soovi korral lisandiks keedukartulit või riisi
Kaste:
2 dl punast kuiva veini
1–2 sl suhkrut
1–2 sl punaveiniäädikat
0,75 tl magusat sinepit
1 sl võid + 2 purustatud küüslauguküünt
soola-pipart
soovi korral 1 dl mustsõstramahla
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vasarda liha läbi ja maitsesta mõlemalt poolt soola-pipra ja rosmariiniga. Kuumuta potis vesi keema, maitsesta soolaga ning lase ubadel parajalt krõmpsuks keeda. Nõruta ja lisa 1 sl võid, 2 purustatud küüslauguküünt ning 50 g riivitud juustu. Keeda soovi korral ka kartul või riis. Kuumuta pannil u 2 sl oliiviõli ja prae lihaviilud mõlemalt poolt kenasti pruuniks (u 3 minutit mõlemale poolele). Tõsta fooliumisse ja puista peale 25 g riivjuustu. Jäta ootele.
Vala samale pannile punavein ning keeda u 4 minutit. Lisa küüslauk ja mõne hetke pärast ka suhkur, veiniäädikas, sinep, maitse järgi soola ja musta pipart. Vala juurde ülejäänud oliiviõli või hoopis või. Soovi korral võid kastmes kuumutada ka 1 dl mustsõstramahla.
Serveeri liha ubade, kastme ja soovi korral riisi või kartuli seltsis.