Kohus tühistas prügiveo hinnatõusu keelu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adelan Prügiveod OÜ juhataja Sergei Leet.
Adelan Prügiveod OÜ juhataja Sergei Leet. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna halduskohus tühistas linnavalitsuse korralduse, milles linnavõim ei nõustunud osaühingu Adelan Prügiveod taotlusega tõsta kolmes piirkonnas Mustamäel ja Haaberstis prügiveo hinda umbes kümme protsenti.

Tallinna linnakantselei õigusnõunik Priit Lello ütles Tallinnapostimees.ee`le, et halduskohus tühistas linnavalitsuse otsuse ja nõudis Adelani hinnatõstmise taotluse uut läbivaatamist.

«Kuid vaidlus ei ole veel lõppenud, kavatseme otsuse edasi kaevata,» sõnas Lello ning märkis, et esialgu ei hakka linnavalitsus Adelani taotlust uuesti kaaluma.

Lello sõnul leidis linn septembris keelduvat otsust tehes, et Adelani taotlus polnud piisavalt põhjendatud.

Linnavalitsuse hinnangul eeldab hinnatõus täiendavat põhjendamist, mitte lihtsalt see, et kui firma arvates on kütuse hind mingil määral tõusnud, et siis peab ka prügiveo hinda tõstma, ütles Lello.

Linn põhjendas septembri lõpus hinnatõusust keeldumist Eesti majandusliku situatsiooni, langema hakanud kütusehinna ning biolagundavate köögi- ja sööklajäätmete käitluskulude vähenemisega.

«Need selgitused on populistlikud, ilma sisusse tungimata,» ütles Adelani juht Sergei Leet Tallinnapostimees.ee`le umbes kuu aega tagasi. «Jäätmevedu on lükatud poliitvankri ette - tulemas on valimised.»

Mehe sõnul on kehtivates õigusaktides selgelt kirjas, et majanduskeskkonnas toimunud oluliste muutuste korral on hinnatõusu küsimine põhjendatud. Tõusnud on saastetasu, kütusehind ja palgad, tõi Leet välja põhendusi, miks firma taotles umbes kümneprotsendilist hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles