Vägivaldne kõurik vahetas kooli

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klass.
Klass. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tallinna Linnamäe Vene lütseumis käinud kõurik, kel oli konflikte nii kaaslaste kui nende vanematega, vahetas selle nädala alguses kooli.

«Meid aitasid, ja me ütleme neile aitäh, Tallinna haridusamet ja Lasnamäe linnaosavalitsus, see on nende töö,» kommenteeris probleemse viiendiku lahkumist Linnamäe Vene Lütseumi õppealajuhataja Natalja Lüdikainen.

Ta lisas, et kooli osa õppeasutuse vahetuses oli vaid selles, et koguti kokku kõik dokumendid, mis näitavad, mida poisiga kuue aasta jooksul on ette võetud. Linnamäe koolist võeti poisi dokumendid välja esmaspäeval ja Lüdikaineni andmetel asus ta samal päeval õppima Mahtra Gümnaasiumi.

«Kuna ema polnud kooliga rahul pikemat aega, siis nüüd kui tema (ema –toim) asjad läksid koolis pärast vahejuhtumeid tõsisemaks, siis pärast enam kui aasta kestnud protsessi leidis ta, et see kool ei ole sobiv ja toimus vanemapoolne järeleandmine selles asjas,» selgitas probleemse lapse koolivahetuse tagamaid Tallinna hariduskorralduse teenistuse juht Meelis Kond.

Ta lisas, et vastasel korral oleks võinud tulla kõne alla vanema õiguste küsimust, et kas inimene on oma lapse heaolu ja koolis käimise eest suuteline piisavalt vastutama. «Vanem võib olla tunnetas, et tema suhtes läks olukord keerulisemaks,» tõdes haridusametnik.

Poisile uut kooli valides lähtuti Kondi sõnul sellest, et uus õppeasutus oleks tema elukoha lähedal ja uus klass ei oleks väga suur.

Kond oli väga vaoshoitud, vastates küsimusele, kas keskkonnavahetus võib lahendada probleemi. «Ta võib lahendada, kui tekib dialoog kooli ja kodu vahel ja vanem on ka huvitatud, et asjad lähevad paremuse suunas. Aga antud juhul on, kuidas seda öelda, poiss nii suureks sirgunud, et vanema mõju nii heas kui halvas mõttes on vähe tõhus,» ütles haridusametnik. Ta lisas, et paljud lastega seotud mured saavad alguse kodust ning ei ole alati üldsegi mitte lapse probleemid, vaid kodu ja koduse kasvatuse küsimused.

Kogenud haridusametnik sõnas, et nii markantseid ja keerulisi vahejuhtumeid tuleb harva ette. «Eks ikka aastate jooksul on olnud, aga see on olnud üks kõige kauem lahendamist nõudnud juhtum,» lisas ta.

Septembri lõpus kirjutas Postimees vahejuhtumist Tallinna Linnamäe Vene lütseumis, kus viienda klassi lapsevanemad olid mures oma laste pärast, keda terroriseeris nende klassivend. Poisil tekkis füüsiline konflikt ka ühe lapsevanemaga, kelle suhtes on nüüd algatatud kriminaalmenetlus kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles