Reiljan eitas pistiseküsimist nagu jaksas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rävala puiestee 8 kinnistu.
Rävala puiestee 8 kinnistu. Foto: Peeter Langovits.

Endine keskkonnaminister Villu Reiljan eitas täna kohtus ärimees Aivo Pärnalt Rävala pst kinnistuga seoses hüvede või raha küsimist.


Ligi kaks ja pool tundi küsimusterahe all olnud Reiljani sõnul ei ole ta küsinud raha ei endale ega oma parteile, Rahvaliidule.

«Ma pole mitte kunagi mitte mingitel asjaoludel soovinud ega nõudnud pistist. Ma pole lubanud ega teinud [ärimees Aivo] Pärnale mingeid soodustusi. Ma pole nõudnud endale palka ega mingeid hüvesid.»

Reiljani sõnul pole tal ka advokaat Tarmo Sillaga olnud juttu sellest, et ta küsib kelleltki pistist.

Eksminister ütles, et andis Rävala pst 8 otsusele allkirja, sest nõustus komisjoni otsusega ja oli veendunud, et tehing tuleb teha just selles voorus.

Reiljani väitel oli tehing riigile äärmiselt kasulik ning selle väärtus on ajaga vaid tõusnud.

Villu Reiljani, advokaat Tarmo Silda ja ärimees Aivo Pärna süüdistatakse vastavalt pistise nõudmises, pistise vahendamises ja pistise lubamises.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse järgi on kriminaalasja eeluurimisega tuvastatud, et Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud ASilt Wipestrex Grupp äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles