Rohelised: miks pole looduskaitse arengukava veel riigikogu ees?

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman..
Aleksei Lotman.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Looduskaitse arengukavaga venitamine kahjustab looduse kaitsmist ja pidurdab maaelu arengut, leiavad Eestimaa Rohelised, kes esitasid täna keskkonnaminister Jaanus Tamkivile selle kohta järelpärimise.


Eestimaa Roheliste (EER) riigikogu fraktsioon esitas arupärimise keskkonnaminister Jaanus Tamkivile, mis on ajendatud aastatel 2004 - 2006 välja töötatud «Looduskaitse arengukava aastani 2035» ignoreerimisest ja selle asemel uue looduskaitse arengukava koostamise algatamisest, teatas EERi fraktsioon.

Arupärimise üleandmisel märkis EER fraktsiooni liige Aleksei Lotman, et aastatel 2004 - 2006 osales looduskaitse arengukava väljatöötamises sadakond eksperti erinevatelt elualadelt, sealhulgas märkimisväärne osa Eesti looduskaitse asjatundjate paremikust.

Nimetatud arengukava kiitis Vabariigi Valitsus heaks juba juunis 2006 ning sama aasta augustis esitati see Riigikogule heakskiitmiseks, kuid eelmise koosseisu volituste lõppemisega langes kava menetlusest välja.

«Küsime arupärimises keskkonnaministrilt, mis põhjusel ei ole eelmise aasta kevadel ametisse asunud Vabariigi Valitsus suutnud enam kui pooleteise aasta jooksul valminud kava Riigikokku tuua,» selgitas Aleksei Lotman. «Samuti uurime, kas ja milliseid etteheiteid on keskkonnaministril eelmise valitsuse ajal ettevalmistatud kavale ning kui suures ulatuses kavatsetakse uue kava väljatöötamisel arvestada senist, paljude asjatundjate osalusel valminud kava.»

Täna üleantud arupärimises tahetakse teada ka, kuidas kavatseb minister taastada kava ettevalmistanud looduskaitse asjatundjate usaldust Keskkonnaministeeriumi vastu ning kas keskkonnaminister peab normaalseks, et tema valitsemisalas tegeletakse sisulise töö tegemise asemel põhiliselt reformidega.

«Valminud arengukavas on muuhulgas pööratud suurt tähelepanu ka looduskaitse ja maaelu arengu sidustamisele,» ütles Lotman ning lisas, et taoline kavaga venitamine kahjustab lisaks looduskaitsele ka maaelu arengut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles