Rüüstatud Siivertsi kalmistu muudetakse pargiks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu
Kalmistu Foto: Sille Annuk / Postimees

Hiljuti korrastajate käe läbi rüüstatud Narva Siivertsi kalmistut linn enam matmispaigana kasutama ei hakka ning see muudetakse pargialaks.

«Praegu tehakse territoorium korda, puhastatakse ära ja tulevikus jääb see pargialaks. Maa sihtotstarbeks jääb kalmistu, seal säilivad olemasolevad hauad, kuid uusi matmisi ei tule,» rääkis Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov Põhjarannikule.

Jefimov rääkis ka, et eelmisel kolmapäeval toimus nõupidamine linna ja heakorrastusega tegelevate firmade esindajate osavõtul. Üheskoos otsustati veel kord meenutada töölistele vajadust tegutseda ettevaatlikult ja võeti vastu vana kalmistu tulevikku puudutav põhimõtteline otsus.

Narva elanik Zinaida Volkova kaebas Narva linnapeale Tarmo Tammistele linnale kuuluva sihtasutuse Narva Linna Arendus tegevuse peale Siivertsi kalmistul, mida sihtasutus puudest ja põõsastest puhastab.

«1970. aastal maeti nimetatud kalmistule minu ämm. Haua eest kanname hoolt mina ja mu sugulased. Läinud käesoleva aasta 1. oktoobril kalmistule, avastasin, et hauale on kuhjatud mahasaetud puude oksad. Naaberkalmud on samuti saanud vandalismi osaks. Seoses ülaltooduga nõuan, et minu ämma Olga Volkova haud jäetakse rahule!» seisab linnapeale saadetud kirjas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles