Uudelepp: riigikontrolli aruande sõnum on tõsine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Uudelepp.
Annika Uudelepp. Foto: Toomas Huik.

Poliituuringute Keskuse Praxis juhatuse esimees Annika Uudelepp märkis Kuku raadiole antud kommentaaris riigikontrolli aastaaruande kohta, et aruande sõnum on tõsine – me ei jaksa sellist riiki üleval pidada.

Uudelepp ütles, et aruande alapealkirjad on vägagi masendavad ning võib tekkida küsimus, mida me viimased 20 aastat oleme ehitanud - valmis oleks saanud justkui mõni Kesk-Aafrika riik.

Ta lisas, et kui aga asja laiemalt vaadata ja aruandesse süveneda, siis tuleb tõdeda, et riigikontrollil on palju argumente, miks nii kriitiline ülevaade koostada.

Kuigi enamus aruandest on suhteliselt tumedates toonides, on Uudelepa sõnul näpuotsaga ka kiitvaid hinnanguid – näiteks on riigi raamatupidamine korras.

Kokkuvõttes on tema sõnul oluline mõista, et tarvis on tugevaid, süsteemseid muutusi, muidu ei jaksa me sellist riiki enam üleval pidada. Varasematel aastatel pole riigikontrolli kriitikat eriti arvesse võetud.

Riigikontroll avalikustas eile oma tänavuse aastaaruande, milles osutas tähelepanu riigi kohustuslike kulude kasvamist tuludest enam, arvustas vähest infot riigieelarve koostamisel, kritiseeris haridusstrateegiat, kultuuriinvesteeringute mõtlematut tegemist ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles