Maaelukomisjon arutab erakorralisel istungil põuakahjude leevendamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põud.
Põud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu maaelukomisjon arutab Jõgeval peetaval erakorralisel istungil põllumajandusorganisatsioonide esindajatega pikast põuast tingitud probleeme ja võimalikke lahendusi olukorra leevendamiseks.

Maaelukomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on kõige raskemad põuakahjud Lääne-Virumaal, aga ka Jõgevamaal, Tartumaal ja Raplamaal. «Piimakarja pidajad pole saanud varuda talveks piisavalt sööta, paljud köögiviljakasvatajad on ikaldunud kapsad ja porgandid maa sisse kündnud ning vilja- ja kartulisaagistki pole palju loota,» nentis Kokk. Ta lisas, et põllumeeste toetuseks tuleks abi küsida Euroopa Komisjonilt ja vajadusel leida raha ka riigieelarvest.

«Valitsus peab tegutsema kiiresti ja töötama välja lahendused kõige enam põuas kannatanud tootjate toetamiseks, et ennetada kriisi põllumajanduses,» ütles maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse. Ta lisas, et kuum on liiga teinud ka Lätis ja Leedus, kus valitsused tegutsevad aktiivselt olukorra lahendamise nimel.

Maaelukomisjoni istungist võtavad osa maaeluminister Tarmo Tamm, Taimekasvatuse instituudi, Põllumajandus-Kaubanduskoja, Talupidajate Keskliidu, Aiandusliidu ja Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liidu esindajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles