Nõudlus rahvaloendaja kohtadele ületab pakkumist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendus
Rahvaloendus Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kahe nädala eest alanud rahvaloendajate konkursile on oma avalduse saatnud juba 2880 kandidaati, kõige suurem konkurents ühele kohale on Narvas ja Ida-Virumaal.

Rahvaloendaja konkursiga otsitakse 2200 töötajat, neist 200 ooteajal rahvaloendajat. Kahe ja poole nädalaga on avaldusi laekunud ligi 2880 kandidaadilt, kuid pool konkursist on veel ees, sest kandideerida saab 3. novembrini.

«Kuigi kandidaatide arvud on üle Eesti suured, on ka vajatavate töötajate arv äärmiselt suur. Kindlasti on ka praegu veel mõtet kandideerida, sest ühelt poolt pole kõik kandideerinud alati pakutavaks tööks sobilikud ja teiseks ei tehta valikuid enne töökonkursi lõppu,» ütles rahva ja eluruumide loenduse personalijuht Palmi Lindjärv.

Homme lõppevale piirkonnajuhi konkursile on üle Eesti laekunud avaldusi nelja nädalaga 2938 kandidaati. Konkurss, millega soovitakse täita kokku 132 ametikohta, lõpeb homme.

90 andmetöötluse operaatori kohale on kolme nädalaga laekunud üle 800 avalduse, konkurss lõppeb 23. oktoobril.

Kõige enam ongi soovijaid andmetöötluse operaatori töökohtadele Tallinnas. Piirkonnajuhtide osas on kandidaate arvuliselt kandideerinud kõige enam inimesi Tallinnasse ja Harjumaale, soovijaid ühele kohale on aga enim Pärnus ja Pärnumaal.

«Loendajate osas on suurim arv kandidaate Eesti suurimates linnades, kuhu ka kõige enam loendajaid vajame. Arvuliselt on kõige enam inimesi kandideerinud Tallinnas ja Harjumaal, kuid kõige suurem konkurss ühele kohale on Narvas ja Ida-Virumaal,» ütles Lindjärv.

«Samas ei saa tervet Eestit päris ühtlasena omavahel võrrelda, sest erinevates piirkondades ongi erinev kandidaatide arv, tulenevalt juba piirkonna elanike hulgast, seetõttu on raske võrrelda näiteks Hiiumaa ja Tallinna kandidaatide hulka omavahel,» ütles Palmi Lindjärv.

Piirkonnajuhtide konkursi raames käivad juba ka vestlused ja kodutöövoorud, kuid kõigi huvipakkuvate kandidaatidega ei ole veel ühendust jõutud võtta. Lõplikud otsused sobilike kandidaatide osas tehakse hiljemalt 16. novembril.

«Loendajate konkurss on alles algjärgus ning CV-de kogumise ja läbivaatamise faas alles alanud,» ütles Lindjärv. Esimesed telefoni- ja grupiintervjuud on tehtud, kuid enamus neist on alles ees, avaldusi oodatakse veel 3. novembrini ning lõplikud tulemused selguvad 6. jaanuariks.

Kuna loendajate konkurss on alles napilt poole peal, siis on Lindjärve sõnul veel vara anda hinnanguid, kas kõikidesse piirkondadesse leitakse piisavalt häid kandidaate.

«Kindlasti on kohti, kus on väga palju huvipakkuvaid kandidaate ja samas on ka kohti, kus kandidaatide huvi töökohtade vastu on väiksem. Kui enamik konkursist on möödas, joonistuvad selgelt välja ka kohad, kus võib osutuda vajalikuks konkursi pikendamine,» ütles Lindjärv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles