Taani kuninga aeda rajatakse kaks skulptuurigruppi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani kuninga aia skulpturaalse lahenduse ideekonkursile laekunud töödest osutus parimaks võistlustöö märgusõnaga «Tuli lipp», mille autorid on Mari Rass ja Liina Stratskas.


Teise koha vääriliseks tunnistati võistlustöö märgusõnaga «Kolm», mille autoreiks Paul Mänd, Kalev Lepik ja Aivar Simson. Kolmanda koha saavutas võistlustöö märgusõnaga «Dannebrog», mille autoreiks Mati Karmin ja Tiit Trummal.

Ideekonkursi žürii esimehe, abilinnapea Taavi Aasa sõnul otsustas žürii, et teostada tuleks nii I kui ka II koha töö – esimene hakkab kaunistama alumist ja teine ülemist aeda. Skulptuurid tahetakse avada järgmisel Tallinna päeval - 15. mail 2012.

Taani Kuninga aia skulpturaalse lahenduse ideekonkursile laekus üheksa tööd, nende seast valis konkursi žürii esmalt välja kolm auhinda väärivat tööd, täna kuulutati Neitsitornis välja parimate võistlustööde paremusjärjestus ning nende tööde seni märgusõnade taga peitunud autorid.

Ideekonkursi korraldas linnaplaneerimise amet. Ideekonkursi auhinnafond on 6000 eurot: I auhind 3000 eurot; II auhind 2000 eurot ja III auhind 1000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles