Aleksandra Moorast: «Demokraatia on süüdi terrorismi levikus» (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zombid. Foto on illustratiivne.
Zombid. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Lihtne mustvalge maailmavaade on leidnud hea pinnase ka meie noorte ajudes, ning on tõsine oht, et ilma sekkumiseta saavad need noored populismi kergeks saagiks, kirjutab suhtekorraldusbüroo Corpore partner ja TLÜ suhtekorralduse vastuvõtukomisjoni liige Aleksandra Moorast.

  • Seni liberalismi ideed levitanud ja praegu kriisis vaevleval poliitilisel jõul on raske põhjendada demokraatliku süsteemi vajalikkust, sest kõlavad «korrale ja klassikalistele väärtustele» kutsuvad loosungid pakuvad lihtsaid lahendusi.
  • Neid nõrgestatud poliitikuid süüdistavad nende oponendid iga päev eetris ja online’is immigratsiooni lubamises ning justkui ainult sellest tulenevalt terrorismi tekkimises, üleliigses vabameelsuses, multikultis ja teistes maailma hädades.
  • Nooruse maksimalism ja elukogemuse puudumisel maailma mustaks-valgeks/heaks-halvaks jagamine on arusaadav ja loomulik nähtus. Kuid, piltlikult öeldes, populistlikud jõud ei maga.
Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles