Laupa lapsed käivad Eesti kauneimas koolis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikool tegutseb mõisahoones.
Laupa põhikool tegutseb mõisahoones. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Järvamaa Laupa põhikool võitis tänavu konkursi «Eesti kaunis kool 2008», koolijuhi Kaarel Aluoja sõnul on see suurepärane punkt lõppevale aastale.

 Laupa koolijuht Kaarel Aluoja sõnul ei julgenud nad loota konkursilt esikohta, sest seal osalevad tugevad koolid üle Eesti, kellest mõned on teinud selle nimel aastaid tööd, kirjutab Järva Teataja.

Mida kool täpselt auhinnaks saab ja millal see üle antakse, ei osanud Aluoja veel öelda, kuid sõnas, et traditsiooniliselt on saanud kool lisaks muudele auhindadele ka Anu Raua vaiba, mille annab üle vabariigi president.

Projekt «Kaunis kool» sai Eestis alguse 1997. aastal ja tegemist on õpilasprojektiga, mille eesmärk on väärika kodaniku kasvatamine. Tähtsal kohal on kodanikuharidus, loodushoid, isamaaline kasvatus ning lipukultuur. Tähelepanu pööratakse kooliümbruse funktsionaalsusele ja heakorrale, õues õppimisele.

Varem on Eesti kauni kooli tiitli pälvinud Vara põhikool, Lohusuu kool, Konguta algkool, Ülenurme gümnaasium, Pala põhikool, Raudna põhikool, Illuka põhikool ja Pühajärve põhikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles