Harjumaa Liinid sõlmis kollektiivlepingu ja tõstis pisut palku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ATKO Harjumaa Liinide buss Balti jaamas.
Pildil ATKO Harjumaa Liinide buss Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Transpordi ametiühing ja ATKO bussiettevõtete gruppi kuuluv Harjumaa Liinid jõudsid sel nädalal kokkuleppele firma Harjumaal tegutsevate töötajate töö- ja palgatingimustes, sõlmitud kollektiivleping suurendab ennekõike töötajate turvatunnet, aga toob ka väikese palgatõusu madalama palgaga bussijuhtidele.

Kollektiivlepingu peamiseks väärtuseks peavad bussijuhid lisatasude täpset fikseerimist kollektiivlepingus, mis garanteerib rikkumisteta töö korral suurema palgakindluse ja võib kohati kaasa tuua ka sissetulekute suurenemise, teatas transpordi ametiühingu pressiesindaja.

Kuigi palga põhitariifi tõusu uus kollektiivleping ei sisalda, vaatavad bussijuhid lootusrikkalt üleriigiliste palgaläbirääkimiste poole, mis peaks tooma lähiajal palgatõusu ka ATKO grupi bussijuhtidele.

Transpordi ametiühingu sõnul tegutsevad kõik ATKO ettevõtted täna selle nimel, et parandada suhteid töötajatega ja tagada neile konkurentsivõimelisemad tööolud.

Sel aastal on ATKO sõlminud uued kollektiivlepingud veel Viljandis ja Kohtla-Järvel. Kõnelused on toppamas Pärnus ja Põlvas, kus peamiseks erimeelsuseks on palgaküsimus. Ametiühing loodab läbirääkimised algatada ka ATKO Valga ja Jõgeva üksustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles